Putin i Makron o Nagorno-Karabahu i borbi protiv terorizma

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.10.2020

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su danas telefonom o situaciji u Nagorno-Karabahu, saopšteno je iz njihovih kabineta.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/Tanjug/AP
Makron / Putin


Kako navodi Jelisejska palata, lideri dve zemelje koje, zajedno sa SAD, kopredsedavaju Minskoj grupi OEBS-a zaduženoj za posredovanje između Jermenije i Azerbejdžana, saglasili su se da bi dve zemlje južnog Kavkaza trebalo da ponovo pokrenu "suštinske pregovore", prenosi Rojters.

Putin je, kako se dodaje u saopštenju Kremlja koje prenosi TAS S, obavestio Makrona o koracima koji se preduzimaju kako bi se sprečila dalja eskalacija neprijateljstava i nastavili pregovori radi rešavanja problema u vezi s Nagorno-Karabahom političkim i diplomatskim sredstvima.

"Naglašeno je da sukobljene strane moraju da poštuju sporazume o prekidu vatre iz 10. i 17. oktobra", navodi Kremlj.

TASS dodaje i da su se predsednici dogovorili da nastave kontakte na različitim nivoima.

Makron je zatražio od Putina i da pojača francusko-rusku saradnju u borbi protiv terorizma i tajne imigracije, ističe se u saopštenju francuske strane.

Kremlj navodi da su Putin i Makron ponovo istakli posvećenost zajedničkim naporima u borbi protiv terorizma, kao i da je predsednik Rusije uputio saučešće zbog terorističkog napada u predgrađu Pariza, u kojem je ubijen jedan nastavnik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading