Jedna notorna glupost lekara u Nemačkoj KOŠTALA DRŽAVLJANSTVA!

Autor: republika

Svet

20.10.2020

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački sud je doneo odluku da lekar poreklom iz Libana, musliman koji je odbio da se rukuje sa službenicom prilikom uručivanja potvrde, neće dobiti nemačko državljanstvo, ali mu je predloženo da se žali najvišem sudu u zemlji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Libanac (40) koji je u Nemačku došao 2002. rekao je da odbija da se rukuje sa ženama iz verskih razloga i to kada je trebalo da primi nemačko državljanstvo.

Dojče vele prenosi da je Upravni sud u pokrajini Baden-Virtemberg presudio da je on na taj način odbio "integraciju u nemačke uslove života". Libanac je studirao medicinu u Nemačkoj i sada radi kao lekar u klinici.

 

Za državljanstvo se prijavio 2012, a obavezni test opšteg znanja o Nemačkoj položio je s najboljim mogućim rezultatom. Ipak, nije dobio državljanstvo jer je 2015. odbio da se rukuje sa službenicom prilikom predaje potvrde o nemačkom državljanstvu.

Službenica zbog toga nije htela da mu uruči potvrdu i odbila je njegov zahtev za državljanstvo. Libanac je tvrdio da je supruzi obećao da se neće rukovati s drugom ženom.

Žalio se sudu, ali je izgubio, prvo pred Upravnim sudom u Štutgartu, a sada i na najvišem pokrajinskom Upravnom sudu, koji je u subotu poručio da Libanac može da se žali Saveznom upravnom sudu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading