SUKOBI U BELORUSIJI NE PRESTAJU! ŠOK bombe lete na sve strane, uhapšeno na desetine demonstranata

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

18.10.2020

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetine hiljada ljudi okupilo se danas ponovo na ulicama Minska, uprkos pretnjama zvaničnika da će protiv demonstranata upotrebiti vatreno oružje s bojevom municijom, javlja Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Novinska agencija Interfaks prenosi da se na protestima okupilo preko 30.000 ljudi, a da je oko 50 demonstranata uhapšeno.

Isti izvor navodi da je signal mobilne mreže prekinut u nekim delovima grada, kao i da su se u blizini demonstranata mogli čuti glasni zvuci nalik onima koje proizvodi eksplozija šok bombe.

Protesti se u Belorusiji održavaju još od predsedničkih izbora 9. avgusta, kada je, prema zvaničnim podacima, pobedu odneo dugogodišnji lider Aleksandar Lukašenko. Opozicija tvrdi da su izbori namešteni i zahteva Lukašenkovu ostavku i nove izbore.

Policija je do sada uhapsila preko 13.000 učesnika protesta, uključujući i sve značajne opozicione lidere koji nisu napustili zemlju.

Kako je javio TASS, Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije je potvrdilo da su pripadnici organa reda u subotu uhapsili 58 demonstranata na protestima koji su održani u nekoliko gradova, zbog kršenja zakona o održavanju masovnih protesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading