EU UVELA SANKCIJE RUSIJI ZBOG NAVALJNOG, STIGAO ODGOVOR IZ MOSKVE! Lavrov se oglasio i poručio Briselu OVO!

Autor: Tanjug

Svet

14.10.2020

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovor Moskve na sankcije EU zbog incidenta sa opozicionim liderom Aleksejem Navaljnim biće proporcionalan, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

U intervjuu radio stanicama Sputnjik, Komsomolskaja pravda i Govorit Moskva, Lavrov je rekao da je to ustaljena diplomatska praksa i da će odgovor biti diplomatski, preneo je TAS S.

On je naglasio da Nemačka nije nameravala da iznese bilo kakve činjenice uprkos svim međunarodno-pravnim obavezama.


Govoreći o proterivanju ruskih diplomata iz niza evropskih zemalja Lavrov je rekao da je ono postalo znak dobrog ponašanja u odnosu na SAD i Britaniju.

- Ali, naravno, mi donosimo sopstvene zaključke u smislu odluka naših zapadnih partnera o proterivanju ruskih diplomata zbog špijuniranja, a neke druge optužbe odražavaju ne samo diplomatsku praksu već i spremnost da se prepuste rusofobičnim trendovima koje Amerikanci pokušavaju da razviju u Evropi sa ciljem da odvrate Evropu od korišćenja ruskog gasa, ruskih vojnih proizvoda i mnogih drugih stvari - rekao je Lavrov.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading