Najpoznatija svetska starleta pomaže svojoj domovini: Kim Kardašijan donira milion evra Jermeniji

Autor:

Svet

14.10.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka starleta Kim Kardašijan Vest, koja je jermenskog porekla, objavila je na Instagramu da će donirati milion dolara za pomoć Fondu za Jermeniju (Armenia fund), zemlji koja je u ratu s Azerbejdžanom oko kavkaskog regiona Nagorno Karabah, gde jermenska većina ne prihvata vlast Bakua.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Kardašijan

Pored toga, ona je pozvala oko 190 miliona pratilaca na toj društvenoj mreži da joj se priključe u prikupljanju pomoći. Zatražila je od pratilaca da uplate barem dolar za Jermeniju i Arcah, što je naziv međunarodno nepriznate republike koja obuhvata sporni region, a ako i to nisu u stanju, da onda putem Instagrama promovišu ovaj fond.

 

 

 

- Moje misli i molitve su uz te hrabre muškarce, žene i decu. Želim da svi zapamte da, uprkos razdaljini koja nas razdvaja, mi nismo limitirani granicama i da smo zajedno jedna globalna jermenska nacija - poručila je Kim, koja je navela da će prikupljena sredstva ići direktno ljudima kojima su potrebni hrana, sklonište i medicinska pomoć.

Prikupljena sredstva ići će ljudima kojima su potrebni hrana, sklonište i medicinska pomoć

Supruga repera Kanjea Vesta je od početka novih sukoba u Nagorno Karabahu krajem septembra odmah putem društvenih mreža izražavala podršku Jermeniji i optuživala Azerbejdžan i saveznika Tursku da je prvi napao zemlju njenih predaka. Ona je i prethodnih godina bila veoma vezana za Jermeniju, tamo je krstila decu u pravoslavnoj crkvi i sa sestrom Kortni posetila spomenik genocidu nad Jermenima, koji je Turska počinila na kraju Prvog svetskog rata.

Rusi bombardovali sirijske plaćenike u Nagorno Karabahu?

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prema tvrdnji ruskih sajtova Aviapro i Krasnaja vesna, koji se pozivaju na ministarstvo odbrane te zemlje, ruski borbeni avioni bombardovali su položaje stotina sirijskih plaćenika u Nagorno Karabahu, koje je Turska tu prebacila da bi pomogli azerbejdžanskoj vojsci. Prema ruskim izvorima, cilj je bio da se terorističke grupe unište i spreči njihovo širenje na toj teritoriji.

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je juče da su obnovljeni raketni i artiljerijski napadi Azerbejdžana na liniji kontakta u Nagorno Karabahu, dok azerbejdžanska strana tvrdi da Jermeni krše humanitarno primirje dogovoreno uz posredovanje Rusije.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading