ZAHAROVA: Izveštaj o mešanju SAD u ruske poslove imao bi više tomova!

Autor: sputniknews.com

Svet

01.11.2017

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuni opis pokušaja mešanja SAD u unutrašnje poslove Rusije zahtevao bi obiman rad, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na sastanku u Savetu Federacije radne grupe za praćenje spoljne aktivnosti usmerene na mešanje u unutrašnje poslove Rusije.

RepublikaFoto: facebook.com/Maria Zakharova
"Ratuje" sa Zapadom: Marija Zaharova

- Ukoliko budemo, a možda će do toga i doći, u punom formatu govorili o mešanju SAD, mislim da će biti potrebno da se objave višetomni izveštaji koji detaljno opisuju sve što se dešava u vezi sa Rusijom i kako se sve to odvija - rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da Vašington čak i ne pokušava da sakrije pokušaje uticanja na Moskvu.

- Iza svakog koraka u vezi sa Rusijom, bilo da je to proterivanje diplomata ili prekid kontakata nekog dela vlasti, odmah slede izjave da je to signal ruskim građanima, društvu i medijima o tome da se zamisle o unutrašnjoj politici Rusije - objasnila je portparol Ministarstva.

Istovremeno ona je dodala da je rusko Ministarstvo spoljnih poslova spremno da se detaljno pozabavi ovom temom ako za to bude zainteresovanih.

- Ako bude postojao zahtev zakonodavne vlasti i civilnog društva, spremni smo da napravimo i takav izveštaj, ali ponavljam, to će biti temeljan posao - zaključila je Zaharova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading