Alijev: Rešenje sukoba uz posvećenost Jermenije prekidu vatre

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.10.2020

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Faza političkog rešenja sukoba u Nagorno-Karabahu počeće onda kada Jermenija ostane posvećena prekidu vatre, izjavio je azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera English
Ilham Alijev

Alijev je za rusku medijsku kuću RBC rekao da će faza političkog rešenja sukoba u Nagorno-Karabahu početi kada jermenska strana bude poštovala prekid vatre, prenosi Tass.

Obnovljeni sukobi između Azerbejdžana i Jermenije u Nagorno-Karabahu eskalirali su 27. septembra. Obe strane proglasile su ratno stanje i opštu mobilizaciju i prijavile žrtve, uključujući i civilne.


U nepriznatom regionu danas je na snagu stupio prekid vatre, u skladu sa dogovorom postignutim na jučerašnjem sastanku u Moskvi.
 

Ministri spoljnih poslova Jermenije, Azerbejdžana i Rusije sastali su se 9. oktobra u Moskvi kako bi razgovarali o situaciji u Nagorno-Karabahu, a pregovori su trajali više od deset sati.

Baku i Jerevan takođe su se dogovorili da započnu razmenu zarobljenika i tela ubijenih nakon stupanja na snagu prekida vatre, uz posredništvo Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading