POZNATI ITALIJANSKI NOVINAR OBOLEO OD KORONE PORUČIO: Čuo sam pacijente kako plaču i urliču, bolnice se opet pune!

Autor: Republika

Svet

06.10.2020

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor jedne od najvažnijih dnevnih novina u Italiji "La Sampa" i veoma cenjeni novinar Masimo Danini objavio je da je zaražen Covidom-19 i u uvodniku koij je napisao za svoje novine, a koji prenose i drugi mediji, pozvao sugrađane da poštuju mere protiv širenja korona virusa.

Foto: Ilustracija

Novinar-direktor je, kako piše, napisao uvodnik ne da bi o svom zdravlju obavestio javnost, koje se to, kako kaže, ne tiče, već iz dva razloga koja mogu biti od značaja za širu javnost.

Prvo, da uveri čitaoce da će njegova redakcija nastaviti da radi, uz pojačane kontrole i mere zaštite, tako da, napisao je, čitaoci mogu biti sigurni da će "La Stampu" i dalje naći na kioscima.

Drugi razlog je što je za vreme 11 sati, koliko je proveo na odeljenju gde se leče zaraženi od korona virusa, video i čuo mnoge pacijente koji leže na odelenju.

- Čuo sam pacijente koji plaču i urliču od bolova, razgovarao sam sa lekarima i medicinskim osobljem koji su mi potvrdili da se kovid-odelenja bolnica ponovo pune i da je sve više pacijenata u intenzivnoj nezi. Uveren sam da poseta ovakvim bolnicama može biti dobra lekcija cinizmu onih koji umanuju opasnost od zaraze korona virusom - napisao je zaraženi novinar Masimo Danini.

Na kraju uvodnika, Danini apeluje na sve Italijane da se pridržavaju zaštitnih mera i da prihvate mala odricanja kako bi se izbeglo ponovno uvođenje karantina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading