Jedna od nedodirljivih: Ko je žena koja je navodno zarazila Trampa koronavirusom?!

Autor: index.hr, Republika

Svet

03.10.2020

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija pozitivni su na koronavirus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Houp Hiks

Doktor Bele kuće rekao je da su Tramp i prva dama "dobro u ovom trenutku" te da "očekuje da će predsednik izvršavati svoje zadatke i tokom oporavka".

Američkom predsedniku i prvoj dami potvrđen je koronavirus nedugo nakon što je pozitivan test na koronu dobila Houp Hiks, jedna od Trampovih glavnih pomoćnica. Ona se zarazila nakon što je s Trampom u utorak bila na raspravi Air Force One u Clevelandu i predizbornom skupu u Minnesoti u sredu.

 

 

Kako piše Bloomberg, Hicks se počela loše osećati u Minnesoti i u sredu je započela sa samoizolacijom na letu za Vašington. Tramp je u četvrtak rekao da on i Melanija čekaju rezultate testiranja nakon što je Hiks ispala pozitivna. 

Ko je Houp Hiks?

Hiks (31) za Trampa radi od 2014. godine i trenutno je u ulozi izvršne direktorke odnosa s javnošću i političke savetnice. Diplomirala je engleski jezik i bivša je manekenka, a u početku svog odnosa s porodicom Tramp radila je s Trampovom ćerkom Ivankom na promociji njene modne agencije. Hiks je tada počela raditi za Donalda Trampa koji ju je početkom 2015. godine imenovao za sekretarku svoje predsedničke kampanje. Spekuliše se da je upravo preko Ivanke postala savetnica američkog predsednika. 

Nakon što je Tramp dobio izbore protiv Hilari Klinton 2016. godine, Hiks je imenovana direktorkom strateških komunikacija u njegovoj novoj administraciji, pre nego što je postala privremena direktorka komunikacija u Beloj kući 2017. godine. Nasledila je Entonija Skaramučija koji je dobio otkaz nakon svega deset dana rada, a ona ga je prvo menjala dok je bio na bolovanju. Hiks je potom u potpunosti preuzela njegovu ulogu.

 

 

 

Najmlađa u istoriji Bele kuće

Tada je imala 28 godina i bila najmlađa osoba u istoriji ele kuće na toj poziciji otkad ju je izmislio Richard Nikson 1969. godine. 

Potom, 2018. Hiks je podnela ostavku na mesto direktorke komunikacije Bele kuće.

Ostavku je najavila nakon što je devet sati provela na zatvorenom saslušanju kongresnog odbora za obaveštajne poslove koji je sprovodio istragu o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. U svedočenju je priznala da je tokom svog posla morala iskriviti istinu u korist Trampa.

Nakon što je u naredne dve godine radila za 21st Century Fox kao izvršna potpredsednica i glavna službenica za komunikacije, Hiks se potom vratila u Belu kuću 2020. godine kao savetnica predsednika, podnoseći izveštaje Trampovom zetu i višem savetniku Džaredu Kušneru.

Foto: twitter.com/TIME
Tramp i Houp Hiks

Hiks "u potpunosti razume" Trampa i to je ključ njenog uspeha

Iako se nikada ranije nije bavila politikom, njeni roditelji jesu. Majka joj je bila pomoćnica demokratskog kongresmena, a otac šef kancelarije republikanaca. Nakon fakulteta Hiks je radila kao predstavnica poznate njujorške kompanije za odnose s javnošću Hiltzik Strategies, čiji su klijenti Alek Boldvin, Džastin Biber, Drejk i Ivanka Tramp.

Njujork Tajms 2016. godine je Hiks opisao "verojatno najneiskusnijom sekretarkom u modernoj istoriji predsedničke politike", a čak je i sam Tramp navodno priznao da uopšte nije imala nikakvog iskustva u tom poslu. Međutim, Pol Manaforte iz Tajmsa opisao je njen brzi uspon kod porodiceTrump tvrdeći da je za to zaslužan upravo njen odnos s Donaldom. 

"Njena najvažnija uloga je veza s Trampom", rekao je Manaforte. "Ona ga potpuno razume", kazao je, a Ivanka se složila s tim: "Moj otac tera ljude da zasluže njegovo poverenje. Zaslužila je njegovo poverenje."

 

 

Koliko mu je Hiks bila lojalna dokazuje i njena reakcija na naslove Vašington Posta koji je pisao da Tramp maltretira svoje saradnike. Iznervirana optužbama Hicks je odbacila te tvrdnje i nahvalila američkog predsednika.

"Tramp ima magnetsku ličnost, širi pozitivnu energiju koja je zarazna za sve u njegovoj blizini. Ima jedinstvenu sposobnost za komunikaciju s ljudima, bez obzira je li u sobi s troje ili u dvorani s 30.000 ljudi. Izgradio je izvrstan odnos s ljudima tokom života i prema svakoj osobi se odnosi s puno poštovanja. On je predivan, s odličnim smislom za humor. Ima i neverojatnu sposobnost da se ljudi u njegovoj blizini osećaju posebni i poštovani više nego su ikad pomislili da je moguće", kazala je.

Trump je navodno od milja zove Houpster ili Houpi, a u medijima je nazivaju "Trampovom šaptačicom" koja ga nikada ne uznemirava, pogotovo ne dok gleda golf. U Trampovoj administraciji, u kojoj su otkazi česta pojava, baš se za Hiks, uz Kušnera i Ivanku, misli da je jedna od nedodirljivih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading