KORONA NE POPUŠTA: Češka od ponedeljka uvodi vanredno stanje!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.09.2020

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češka vlada proglasila je vanredno stanje koje stupa na snagu u ponedeljak i uvela mere koje uključuju ograničavanje okupljanja i zabranu mjuzikla i opere za borbu protiv naleta novih slučajeva korona virusa.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Zemlja od 10,7 miliona zabeležila je više od 43.000 slučajeva i porasta broja smrtnih slučajeva 50 odsto ovog meseca - drugi najveći evropski skok slučajeva posle Španije - posle leta opuštenih mera i nespremnosti zemlje da pooštri ograničenja.

Ministar zdravlja Roman Primula, epidemiolog i pukovnik vojske koji je predvodio ranije mere pandemije i pridružio se kabinetu ovog meseca nakon što je njegov prethodnik podneo ostavku, odmah je najavio pooštravanje mera koje će trajati dve nedelje, prenosi Rojters.


Država će ograničiti okupljanja u zatvorenom na 10 ljudi, a na otvorenom na 20. Sportske utakmice će se nastaviti, ali bez gledalaca.

 


Pozorišta i bioskopi mogu da rade, ali koncerti, mjuzikli i opere biće zabranjeni, jer se smatraju rizičnijim događajima usled širenja aerosolnih čestica tokom pevanja.

Pored toga, srednje škole u pokrajinama sa većim rizikom u ponedeljak će preći na učenje na daljinu, pridružujući se univerzitetima koji su uglavnom prešli na onlajn nastavu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading