ERDOGAN DOLIVA ULJE NA VATRU: Svim raspoloživim sredstvima stojimo uz azerbejdžansku braću!

Autor: Mediji, Republika

Svet

28.09.2020

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je kako je napadima na Azerbejdžan Jermenija još jednom pokazala da predstavlja najveću pretnju miru i stabilnosti u regiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

- Turski narod je i danas, kao i uvek do sada, svim raspoloživim sredstvima uz svoju azerbejdžansku braću - naveo je Erdogan u poruci objavljenoj na Tviteru.

Turski predsednik Erdogan je takođe kazao kako međunarodna zajednica još jednom pokazuje kako ima dvostruke standarde i na primeru neadekvatnog odgovora na provokativnu agresiju Jermenije.

 
RepublikaFoto: AP/printscreen

- I Minsk trojac, koji se skoro 30 godina ponaša nemarno, je nažalost daleko od delovanja u pravcu rešavanja problema. Pozivamo armenski narod da se izbore za svoju budućnost naspram vlasti i onih koji ih guraju u propast i koriste kao marionete, a pozivamo i celi svet da stane uz Azerbejdžan u njegovoj borbi protiv okupacije i zla - poručio je Erdogan.

Erdogan je naveo da je telefonom razgovarao sa azebejdžanskim kolegom Ilhamom Alijevim i da se još jednom uverio u njegovo odlučno i čvrsto držanje.

Dodao je da je u tom razgovoru ponovio kako će Turska nastaviti podršku Azerbejdžanu i tamošnjem bratskom narodu pod sloganom "jedan narod, dve države".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading