NA POMOLU NOVI ŽUTI PRSLUCI? Francuzi se pobunili jer im je ZABRANJENO DA LOČU?

Autor: Republika

Svet

24.09.2020

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalni zvaničnici ljutito su danas reagovali na naredbu francuskog ministra zdravlja Olivijea Verana da se u Marseju zatvore barovi i restorani, ističući da nisu bili konsultovani o uvođenu te mere za suzbijanje širenja korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žuti prsluci (Ilustracija)

Veran je naredio da barovi i restorani u Marseju od sledećeg ponedeljka budu zatvoreni na dve nedelje, nakon što je u tom gradu i okolnoj oblasti na mediteranskoj obali proglašen najviši nivo uzbune zbog širenja zaraze, prenosi Rojters.

Lokalni politički lideri smatraju da je ta mera preterana i da će uništiti ekonomiju.


- Iznenađen sam i besan zbog odluke o kojoj grad Marsej nije konsultovan - napisao je na Tviteru gradonačelnik Mišel Rubirola. Istakao je da zdravstvena situacija u gradu ne zahteva takav potez i da neće dozvoliti da građani Marseja budu žrtve "političkih odluka koje niko ne razume".
 


Predsednik Saveta regiona Provansa-Alpi-Azurna obala Reno Miselije rekao je da zatvaranje barova i restorana preedstavlja kaznu za lokalno stanovništvo.

- Ta odluka je unilateralna, loše zamišljena i nepravedna - napisao je na Tviteru.

Veran je na Tviteru odgovorio da je mera doneta da bi se zaštitili građani u Marseju jer se epidemija pogoršava i ukazao na to da su lokalni zvaničnici unapred obavešteni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading