KUĆNI PRITVOR TRAMPOVOM ŠEFU KAMPANJE

Autor: Tanjug

Svet

30.10.2017

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivšem šef predsedničke kampanje Donalda Trampa - Polu Manafortu i njegovom poslovnom saradniku Riku Gejtsu, savezni sudija odredio je kućni pritvor nakon što se ovaj izjasnio da nije kriv za pranje novca i zaveru protiv SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Optužen: Pol Manafort, šef Trampove presedničke kampanje

Manafort, kome je naloženo da položi kauciju od 10 miliona dolara, i njegov partner Rik Gejts, kome je kaucija od pet miliona dolara, ranije danas predali su se vlastima nakon što je federalni specijalni istražitelj Robert Mjuler predstavio svoje prve optužbe o ruskom mešanju u američke izbore 2016. godine, piše AFP.

Optužnica uključuje, između ostalog, zaveru za pranje novca i kršenje saveznih zakona o lobiranju i bankarstvu, kao i lažne izjave.

S druge strane, američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da su navodni propusti njegovog bivšeg šefa kampanje bili "godinama unazad" i insistira na tome da je nije bilo dosluha između njegove kampanje i Rusije.

- Izvinjavam se, ali to je bilo pre više godina, pre nego što je Manafort postao deo Trampove kampanje. Ali zbog čega nepoštena Hilari i demokrate nisu u fokusu. Takođe, ne postoji dosluh - napisao je Tramp na svom Tviteru, prenosi AP.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading