Kurcovo veliko NE, deci migranata iz izgorelog grčkog kampa

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

23.09.2020

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ponovio je danas svoje protivljenje prijemu dece izbeglica iz izgorelog grčkog kampa Moria.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Kurc

- Austrija neće primiti decu iz izgorelog kampa Moria - podvukao je Kurc u austrijskom parlamentu.

Austrija, kako je podsetio, nalazi se na trećem mestu u Evropi po prijemu izbeglica i učinila je ukupno više nego druge zemlje.


Takođe je ukazao da 17 od 27 država EU ne želi da učestvuje prijemu izbeglica sa Morije koje propafira Nemačka, a među njima su i Švedska ili Španija, zemlje gde su na vlasti socijaldemokrate.

Kazao je da, u osnovi, podržava evropski put u vezi migracije i izbeglica, ali je protiv politike koja „mami“ ljude u Evropu uz lažna obećanja, a od čega profitiraju samo krijumčari.

 


Kurc je time reagovao na zahtev poslanika NEOS-a koji su apelovali na humanost i solidarnost, kojem su se priključili Socijaldemokratska partija (SPO) i Zeleni.

Protiv prijema dece iz Morije izjasnila se Slobodarska partia Austrije (FPO), koja je upozorila na negativne efekte tog čina, i zatražila efektivnu zaštitu spoljne granice EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading