Pompeo pozdravio stav Kolumbije o Maduru

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

20.09.2020

04:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Majk Pompeo zahvalio je danas predsedniku Kolumbije Ivanu Dukeu na stavu prema predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru i obećao mu trajnu pomoć u borbi protiv trgovine drogom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo

Rojters prenosi da je Pompeo rekao da je partnerstvo između Kolumbije i SAD "sila dobra" u regionu.
 

- Vaša podrška privremenom (venecuelanskom) predsedniku Huanu Gvaidu i demokratskoj tranziciji suverene Venecuele bez zloćudnog uticaja... neverovatno se cene - rekao je Pompeo Dukeu na zajedničkoj konferenciji za štampu u Bogoti.


Kolumbijska vlada je među više od 50 zemalja koje priznaju opozicionog lidera Venecuele Gvaida kao privremenog predsednika te zemlje.

 


Pompeo je rekao da će SAD i dalje pružati pomoć Kolumbiji u borbi protiv trgovine drogom.

Kolumbija se suočava sa stalnim pritiskom SAD, glavne destinacije kokaina, da smanji veličinu useva koke, glavnog sastojka te droge.

Duke je postavio za cilj da ove godine uništi 130.000 hektara koke, u odnosu na 100.000 hektara prošle godine, i nagovestio da bi prskanje iz vazduha herbicida glifosata moglo ponovo da počne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading