Beloruska opozicija: Ukoliko se mirno povuče, Lukašenku će OVO biti zagarantovano!

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

16.09.2020

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša kandidatkinja za predsednika Belorusije i liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska izjavila je da ukoliko se aktuelni beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko mirno povuče sa vlasti, garantovaće mu se lična bezbednost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

- Naravno, ako mirno ode, kao čovek, onda postoji takva mogućnost, moglo bi se reći i ubeđenost. Ja lično treba da govorim u ime svih ljudi. I mišljenje svih ljudi će biti uzeto u obzir po tom pitanju - rekla je Tihanovska u intervjuu listu "LB.ua" na pitanje da li će Lukašenku biti garantovana bezbednost ako mirno ode sa vlasti.

Ona je precizirala da će Lukašenko dobiti "čak i više", ali nije objasnila šta je imala u vidu.

Podsetimo, predstavnici beloruske opozicije su nakon izbora u zemlji formirali Koordinacioni savet za prenos vlasti. Trenutno su svi članovi predsedništva saveta opozicije, osim jedne osobe, uhapšeni ili se nalaze u inostranstvu. Tihanovska je odmah nakon izbora otišla u Litvaniju "iz bezbednosnih razloga".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading