TEMPIRANA VAKCINA! Trampovo cepivo stiže pred izbore

Autor: Republika

Svet

03.09.2020

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki federalni Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) poručili su zdravstenim zvaničnicima u svih 50 saveznih država da se pripreme za distribuciju vakcina protiv koronavirusa pre 1. novembra, što je samo dva dana uoči predsedničkih izbora u toj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Njujork tajms prenosi da je plan da se vakcinacijom pokrije nekoliko rizičnih grupa koje će imati prioritet, a to su zdravstveni radnici, osobe starije od 65 godina i zajednice za koje se smatra da su izloženije mogućnosti inficiranja. U tri dokumenta CDC, koja nose datum 27. avgust, detaljno su opisani scenariji za distribuciju dve vakcine čija se imena i proizvođači ne navode. BBC podseća da je glavni američki epidemiolog Entoni Fauči ranije ukazao na to da bi vakcina mogla da bude dostupna za korišćenje i pre okončanja testiranja njenog učinka ukoliko probni rezultati budu u ogromnoj meri pozitivni, dok drugi naučnici strahuju da je odluka CDC vođena politikom, odnosno željom aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa da na taj način osigura reizbor.

Tramp pozvao birače koji glasaju poštom da se ipak pojave i na biralištu

Tramp je juče glasačima u Severnoj Karolini kazao da na novembarskim izborima treba dvaput da glasaju, jednom slanjem glasa putem pošte, što je sada dozvoljeno zbog pandemije i čemu se on protivio pošto smatra da omogućava izbornu krađu, a drugi put za svaki slučaj uživo pojavljivanjem na biralištu. Iako je tako nešto nezakonito, Tramp smatra da bi glasači time testirali koliko je glasanje poštom otporno na preopterećenje, pošto će ih, ako je glas poštom već registrovan, na biračkom mestu jednostavno odbiti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading