DAJANA UBIJENA PO PLANU ATENTATA NA SLOBU: Od smrti princeze prošle 23 godine, ostale sumnje u umešanost tajne službe

Autor:

Svet

31.08.2020

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I 23 godine od pogibije britanske princeze Dajane, koja je po zvaničnoj verziji stradala u saobraćajnoj nesreći tokom odmora u Parizu sa partnerom Dodijem Fajedom, ne prestaju spekulacije o tome da ju je ubila tajna služba po nalogu kraljevske porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lejdi Dajana

Nakon što se 1996. razvela od princa Čarlsa, sa kojim je imala sinove Vilijama i Harija, Dajana je bila u vezi sa naslednikom egipatskog milijardera nastanjenog u Londonu Mohameda Fajeda i planirala je veridbu.

Kraljevska porodica sa britanskom kraljicom Elizabetom Drugom na čelu i njenim suprugom Filipom nije mogla da podnese sramotu da im se bivša snaja uda za muslimana sa kojim je navodno Dajana bila trudna.

Njen vozač i mlađi Fajed su poginuli na licu mesta, Dajana je preminula u bolnici, a jedino je preživeo njihov telohranitelj.

 

 

 

Bivši vojnik Ričard Tomlinson, koji je svedočio u završnoj fazi istrage 2008, tvrdio je da je tajna služba organizovala ubistvo Dajane po uzoru na plan atentata na Slobodana Miloševića, koji je smišljen 1992, ali nikada nije sproveden u delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading