ČEŠKI TRAMP: Nema razloga da napustimo EU

Autor: b92.net

Svet

27.10.2017

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući češki premijer, milijarder Andrej Babiš negirao je da Češka ima razloge da izađe iz Evropske unije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne ide mu se iz EU: Andrej Babiš

Osim toga, on je ocenio da je zahvaljujući integrisanoj Evropi vladaju mir, sloboda kretanja ljudi, roba, kapitala i usluga.

- Ne vidim razlog zašto da izađemo iz EU. Naravno da bi Evropa trebalo da se zamisli zašto je otišla Velika Britanija i zašto stalno predlaže regulaciju. Međutim, ne želim da nam ponovo na granicama bude bodljikava žica i da čekamo da nam u pasoš udari pečat nemački ili austrijski policajac. Evropa je projekt zahvaljujući kojem imamo mir, slobodu kretanja ljudi, roba, kapitala i usluga - kazao je Babiš u intervjuu za današnje Pravo.


Babiš je rekao da je Evropi potrebno da brani svoje spoljašnje granice i da se bori za bezbednost tako što će ratovati s teroristima i krijumčarima ljudi.

- I da rešavamo migraciju u Siriji i Libiji i da se ne plašimo da govorimo istinu. Kao to zašto se 1,5 milion ljudi koji u Evropi nisu dobili azil nisu vratili kućama i kako da ih vratimo. Za to morate da igrate u EU aktivnu ulogu. Potreban nam je premijer koji ume direktno da se dogovori s evropskim političarima. Ja sam ponosan na to da smatram da je (bivši) nemački ministar finansija (Volfgang) Šojble moj prijatelj, da poznajem holandskog premijera i budućeg austrijskog premijera (Sebastijana) Kurca ili što sam bio kod francuskog predsednika (Fransoa) Makrona - kazao je Babiš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading