IZRANJAVANOM AFROAMERIKANCU SKINUTE LISICE: Džejkob Blejk nije više vezan za bolnički krevet

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.08.2020

05:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S ruku teško ranjenog Afroamerikanca Džejkoba Blejka skinute su lisice, kojima je on bio vezan za bolnički krevet, rekao je njegov advokat Patrik Kaferti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Lisice (Ilustracija)

On je dodao da je ukinuta policijska poternica, koja se koristila kao objašnjenje zašto su Blejku stavljene lisice, kao i da on više nema policijsku zaštitu, prenosi CNN.

Blejk, Afroamerikanac iz Viskonsina, ostao je paralizovan od struka na dole nakon što je policajac, inače belac, sedam puta pucao u njega u pokušaju da ga privede ranije ove nedelje u Kenoši, u državi Viskonsin.

 


Portparol šerifa Dejvid Rajt rekao je ranije da je Blejk vezan lisiscama za krevet zbog prekršajnih naloga za hapšenje "zbog zločina koji je počinio pre pucnjave".

U vreme incidenta, koji se dogodio u nedelju, postojao je nalog za hapšenje Blejka zbog njegove navodne veze s pozivom o porodičnom nasilju, koji je policija dobila ranije ove godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading