Moskva: Više od 10 zemalja nas sledi po pitanju ubrzane registracije vakcina

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

28.08.2020

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Registracija kineske vakcine protiv koronavirusa, koju je razvila kompanija 'Sinovak', po ubrzanoj proceduri za upotrebu u hitnim slučajevima pokazuje da mnoge zemlje slede put kojim je krenula Rusija po tom pitanju", izjavio je generalni direktor ruskog Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je rekao, Kina na taj način, po uzoru na Rusiju, počinje da "štiti" grupe građana koji su najrizičniji, a to su doktori i nastavnici.

- Preko 10 zemalja koje su partneri ruskog Fonda za direktne investicije izučavaju iskustvo Rusije  po pitanju ubrzane registracije preparata i vakcina protiv virusa korona, a za koje je dokazano da su bezbedne i razvijane na proverenim rešenjima, a to je korišćenje adenovirusa, kao što je slučaj sa vakcinom Sputnjik V - istakao je on.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut "Gamalej" zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Ubrzo zatim pokrenuta je proizvodnja, a prva partija vakcina Sputnjik V proizvedena je još 15. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading