Lukašenko o beloruskoj ekonomiji: Kriza negativno utiče, ali besplatnu pomoć nam niko neće dati

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

27.08.2020

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da politička kriza negativno utiče na ekonomiju zemlje, ali niko neće pružiti "besplatnu pomoć" Minsku i moramo se osloniti na svoje snage.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Kako javlja državna agencija Belta, Lukašenko je ovo izjavio na sastanku o razvoju najvažnijih organizacija Ministarstva industrije. Predsednik je istakao da je ova godina donela mnoga iskušenja: zbog pandemije virusa korona mnoga tržišta su se zatvorila, praktično je prestalo kretanje robe i kapitala, a posebno za one proizvode koji se proizvode u Belorusiji.

Sada se na to dodala i teška politička situacija u državi, koju, prema njegovim rečima, pokušavaju da uzdrmaju i iznutra i spolja.

- Oseća se uticaj ovog pritiska na unutrašnju ekonomsku situaciju. Još jednom želim da naglasim: niko nam neće pružiti nikakvu besplatnu pomoć. Moramo se osloniti na sopstvene snage i mogućnosti - rekao je Lukašenko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading