OSVETA U PUSTINJI: Rusi i Sirijci pobili 327 militanata, odgovornih za ubistvo vojnog funkcionera

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.08.2020

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borbeni avioni Rusije i Sirije, uz podršku artiljerije i snaga za specijalne operacije, ubili su 327 militanata u sirijskoj pustinji, koji su umešani u ubistvo ruskog vojnog savetnika, koje se dogodilo 18. avgusta, saopštio je danas predstavnik ruskih snaga u Siriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vojne trupe u Siriji

Kako je naveo, u periodu od 18. do 24. avgusta, snage sirijske vlade, uz neposredno učešće ruskih vojnih savetnika, pripremile su i sprovele operaciju velikih razmera u cilju likvidiranja militanatnih grupa.

 

On je dodao da je u napadima ubijeno 327 militanata, kao i da je uništeno 134 skloništa, 17 osmatračnica, sedam skladišta sa logističkim zalihama i pet podzemnih skladišta municije i oružja u oblasti "bele pustinje", prenosi TASS .

Neimenovani ruski zvaničnik rekao je da je ruski vojni savetnik general-major Vjačeslav Gladkih poginuo 18. avgusta od imrovizovane eksplozivne naprave koju su postavili militanti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading