DA LI JE NAVALJNI BIO OTROVAN? Na odeći ruskog opozicionara pronađene hemijske supstance!

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

21.08.2020

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija Omska saopštila je da je na rukama, kosi i odeći ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog pronađena supstanca koja najverovatnije potiče od plastične čaše.

RepublikaFoto: youtube.com/BBC News
Aleksej Navaljni

"Stručnjaci laboratorije policije u Omsku su analizirali odeću, ruke, noge i kosu Navaljnog. Njemu je pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu.  Hromatografske analize su pokazale prisustvo supstance '2-etilheksil difenil fosfata', koja spada u industrijske hemikalije. Koncentracija supstance prilikom analiza se ne može utvrditi", navodi se u saopštenju.

- Obzirom da se supstanca dodaje u polimere kako bi se povećala elastičnost plastičnih predmeta, nije isključeno da je Navaljni došao u kontakt sa supstancom dodirujući plastičnu čašu. Informacija je odmah bila preneta lekarima - naveli su u laboratoriji.

Glavni lekar Omske bolnice Aleksandar Murahovski je izjavio, da je supstanca, koja je nađena na rukama i odeći Navaljnog, nije otrovna.

Avion, na čijem se letu nalazio Navaljni na putu iz Tomska u Moskvu, je 20. avgusta hitno sleteo u Omsk. Navaljni je smešten u Prvu bolnicu i nalazi se na reanimaciji. Njegova portparolka Kira Jarmiš saopštila je da se sumnja da je on otrovan.

Zamenik glavnog lekara Omske prve bolnice Anatoli Kaliničenko izjavio da u krvi i mokraći Navaljnog nije pronađen nikakav otrov. Po tom pitanju oglasio se i glavni lekar bolnice u Omsku Aleksandar Murahovski koji je rekao da lekari smatraju da je razlog njegovog stanja metabolički poremećaj, zbog naglog pada šećera u krvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading