Njujorška policija nudi 2.000 dolara za informaciju: Ubistvo Crnogorca i dalje pod velom misterije

Autor: blic.rs, Republika

Svet

20.08.2020

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njujorška policija nudi nagradu od 2.000 dolara za informaciju koja bi bila od koristi u rasvetljavanju ubistva Sanela Musića (21), rodom iz Crne Gore, koji je ubijen 6. avgusta u Kvinsu. U ovom slučaju još uvek nema osumnjičenih i uhapšenih osoba, a kako vreme odmiče slučaj je sve teže rešiti. Nije poznat ni motiv ove likvidacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako "Dan" prenosi, u vreme napada na Musića, s njim je bio Elvis Lješnjanin, koji je tada ranjen. Prema izvorima iz policije, Musić je sedeo na mestu vozača, a Lješnjanin je stajao ispred vozila na uglu 91. ulice i 85. avenije kada je neko iz tamnog "sedana" pucao na njih. Lješnjanin, koji je upucan u levu ruku, prevezen je u Medicinski centar bolnice "Jamajka", gde je primljen u teškom stanju, piše ovaj portal pozivajući se na informacije sajta qchron.com.

Musić je prevezen u bolnicu, a lekari su sat i po kasnije konstatovali smrt, saopštila je tada policija.

Mladićev otac Orlo Musić rekao je da nije imao priliku ni da se oprosti od sina.

- Nisu nam dozvolili da ga vidimo. Upucan je više puta - rekao je otac ubijenog mladića u kratkom telefonskom razgovoru nakon ubistva, preneli su tamošnji mediji.

Orlo je pre 24 godine iz Crne Gore došao u Sjedinjenje Američke Države u potrazi za boljim životom. Sanel, najmlađi od njegovo petoro dece, rođen je u toj zemlji.

- Moj sin je bio neverovatan. Bio je pun potencijala, ali mu je, kao američkom građaninu, život bio bezvredan, s obzirom na to da je ubijen na ulici. Voleo je trčanje i bio je usred traženja posla. Zbog kovida je čekao je da se situacija stabilizuje - ispričao je Orlo Musić.

On se sa sinom poslednji put čuo u tri sata ujutru te kobne noći kad se desilo ubistvo.

- Rekao je da će se brzo vratiti kući... - kazao je otac ubijenog mladića.

Dve pucnjave za dve nedelje na istom mestu

Prema pisanju američkih medija, Vodhaven je bio mesto dve smrtne pucnjave u manje od dve sedmice.

- Istraga o ubistvima u Vodhavenu je u toku. Oba slučaja su se desila u 102. okrugu. Ni u jednom slučaju nisu izvršena hapšenja, a njujorška policija nudi nagradu od 2.000 dolara za bilo kakve korisne informacije u vezi s pucnjavom koja se dogodila 6. avgusta - piše portal qchron.com.

Službenici policije pregledali su automobil u kom je jedna od žrtava ubijena 6. avgusta. Drugi muškarac koji je upucan stajao je pored vozila.

Predsednik Okružnog veća Simč Vajsman razgovarao je sa okružnim zapovednikom, ali je rekao da nema dodatnih detalja koji se tiču istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading