SENAT protiv KATALONACA, glasanje o SMENI VLADE!

Autor: Tanjug

Svet

27.10.2017

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski Senat danas u 10 sati započinje sednicu na kojoj treba da glasa o smeni vlade Katalonije, nakon što je taj region 1. oktobra održao nezakoniti referendum o nezavisnosti, javio je AFP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sednica katalonskog parlamenta trebalo bi da počne u podne po lokalnom vremenu

Agencija navodi da se očekuje da će senatori, među kojima većinu čine predstavnici Narodne partije premijera Španije Marijana Rahoja, usvojiiti vanredne mere koje je predložila vlada u Madridu za preuzimanje kontrole nad regionom Katalonije.

AFP navodi da će takođe danas u Barseloni biti održana sednica katalonskog parlamenta, u kojem dominiraju secesionističke stranke i da bi na dnevnom redu mogao da se nađe predlog za izglasavanje odvajanja od Španije.


Sednica katalonskog parlamenta trebalo bi da počne u podne po lokalnom vremenu.

Studenti okupljeni na trgu ispred sedišta njegove stranke, koji se protive izborima jer ih smatraju poništavanjem volje iskazane na referendumu o nezavisnosti, sa trga ispred sedišta Pudždemonove stranke poručili su mu da ne čini izdaju.

Uoči planiranog govora dvojica funkcionera Pudždemonove Katalonske evropske demokratske partije (PDEKat) podnela su ostavke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading