KONGRES USVOJIO NACRT BUDŽETA: 4.000 milijardi dolara

Autor: Tanjug

Svet

26.10.2017

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnicki dom americkog Kongresa usvojio je nacrt budžeta za fiskalnu 2018. godinu, koja je pocela 1. oktobra, vredan 4.000 milijardi dolara, što se smatra velikim korakom ka predstavljaju republikanske poreske reforme.

RepublikaFoto: youtube.com/Expedia
Foto: Ilustracija

Nacrt je usvojen uz malu vecinu 216 prema 212, uprkos otporu pojedinih republikanaca u poslednjem trenutku, javlja Glas Amerike.

Usvajanje nacrta budžeta u Predstavnickom domu olakšace proceduru usvajanja novog poreskog zakona u Senatu, iako tek predstoje odluke o pojedinim spornim pitanjima.


Medutim, današnje usvajanje nacrta budžeta, bila je pobeda za predsednika Trampa i republikanske lidere u Kongresu, koji su se zarekli da će reformisati poreski zakon, koji je na snazi vec više od 40 godina.

Tom republikanskom planu protive se demokrate, koje tvrde da ce od njega korisi imati uglavnom bogati građani i korporacije, iako predsednik i republikanci tvrde da su olakšice namenjene srednjoj klasi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading