TRAMP MOŽE DA REŠI PROBLEME NA BALKANU! Bivši savetnik predsednika SAD o kosovskom čvoru

Autor: Srpski telegraf

Svet

20.08.2020

04:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa Džon Bolton izjavio je da će sastanak delegacija Beograda i Prištine 2. septembra u Vašingtonu američkom predsedniku biti veoma dobra prilika za kampanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Džon Bolton

- Nadam se da će ovo pomoći u pregovorima Kosova i Srbije - rekao je Bolton.

Prema njegovim rečima, Sjedinjenim Američkim Državama je u interesu da reše "sve preostale probleme" na Balkanu kojih, kako kaže, i dalje ima u velikom broju.

 

- Mislim da nestabilnost izazvana nesposobnošću normalizacije odnosa između Kosova i Srbije daje Rusiji samo prostor da poveća tu nestabilnost - istakao je Bolton.

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa koji je u julu rekao da su Beograd i Priština razgovarali o mogućnosti razmene teritorija, odgovarajući na pitanje Gazete ekspres, naveo je da je u interesu Vašingtona da radi javno ili čak i iza zavese da bi sagledao mogućnost da Beograd i Priština krenu ka postizanju sporazuma.

 

Kako kaže, ako to radi Trampova administracija, onda on to pozdravlja.

- Pre nekoliko godina, bilo je vreme kada mislim da su ljudi bili optimistični da su lideri Kosova i Srbije nešto rešili, barem generalno. Mislim da je ovaj optimizam malo opao, ali da je u interesu SAD da, javno ili iza scene, rade na sagledavanju da li možemo da pomognemo ove dve zemlje ka postizanju sporazuma, mislim da je to i te kako u interesu SAD i ako to radi američka administracija, onda im ja aplaudiram - zaključio je Bolton.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading