ZABRINJAVAJUĆI PODACI: U Indiji svaka četvrta osoba ZARAŽENA koronom?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.08.2020

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Najmanje jedna od četiri osobe u Indiji zaražena je možda virusom kovid-19, što je mnogo veći broj od zvaničnih pretpostavki", izjavio je šef vodeće privatne laboratorije A. Velumani.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je kazao da je analizom 270.000 testova na antitela sprovedenih širom Indije ustanovljeno njihovo prisustvo kod 26 odsto testiranih osoba, što ukazuje da su one već bile izložene virusu, prenosi Rojters.

- To je mnogo veći procenat nego što smo očekivali. Prisustvo virusa je isto u svim starosnim grupama, uključujući i decu - rekao je Velumani.

Nalazi ove laboratorije podudaraju se sa istraživanjem vlade obavljenim u prenaseljenim mestima poput Mumbaja, a po kome je 57 odsto populacije u prenaseljenim oblastima bilo izloženo virusu.

Analiza laboratorije obavljena je u prethodnih sedam nedelja u 600 indijskih gradova, a ukoliko se aktuelni trend nastavi procenat stanovništva koje ima antitela mogao bi da poraste na 40 odsto do kraja decembra.

U Indiji je do sada od koronavirusa obolelo više od 2,8 miliona stanovnika, i ta zemlja je po broju slučajeva treća na svetu, odmah iza SAD i Brazila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading