Doktorka koja je pobegla iz Kine: Peking je krio istinu o koroni

Autor:

Svet

17.08.2020

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska doktorka koja je pobegla iz rodne zemlje pod pretnjom tvrdi da je KOVID-19 nastao u vojnoj laboratoriji, a da su Kina i Svetska zdravstvena organizacija najpre prikrivale činjenice o tome da se zaraza širi među ljudima. Li Meng Jan, čiju su porodicu i prijatelje ispitivali i kojima su pretili zvaničnici komunističke partije otkako je u aprilu napustila Kinu, u SAD je postala uzbunjivač zbog koronavirusa.

RepublikaFoto: printscreen/Fox news
LI Meng Jan

Znala je da Vuhan ima više slučajeva nego što je kineska vlada priznavala, pa veruje da je tvrdnja Pekinga da je virus nastao na "mokroj pijaci" zapravo namerna laž.

- Nisu želeli javnu raspravu. Govorili su ljudima da se ne brinu, a lekarima da dijagnostikuju samo slučajeve povezane sa pijacom u Vuhanu - rekla je.

- Shvatila sam da je ovo hitna situacija za ceo svet. Nisam mogla da ćutim - rekla je ona za Foks njuz i dodala "da je znala da, ako ode iz Kine, više nikada neće videti porodicu i da će možda oni biti kažnjeni zbog njenog bekstva i otkrivanja državnih tajni, a da će, ako otkrije informacije u Kini, završiti kao 'nestala'".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading