Vašington demantuje medije: Tramp se neće sastati sa Putinom pre izbora, ali...

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

16.08.2020

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka administracija ne planira sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina pre izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Vladimir Putin

- Ne planiramo samit sa Vladimirom Putinom pre izbora - rekao je on za televiziju "En-Bi-Si njuz".

O'Brajan je naveo da Tramp nije zatražio sastanak sa Putinom, kako je ranije javila ova televizija.

- Ali jednog dana bi nam bilo drago da Vladimir Putin dođe ovamo kako bi, nadamo se, potpisao odlične sporazume o kontroli naoružanja koji bi štitili Amerikance i štitili Ruse - dodao je on.

Osim toga, Sjedinjene Američke Države su, prema njegovim rečima, odbacile rusku ponudu za održavanje onlajn sastanka lidera "nuklearne petorke", Nemačke i Irana o iranskom nuklearnom programu.

- Želeli bismo da imamo bolje odnose sa Rusijom. Želeli bismo da imamo sporazum o kontroli naoružanja sa Rusijom... Ali to zavisi od Rusije. Oni moraju da odluče kako će se dalje kretati po ovom pitanju - dodao je O'Brajan.

Ranije je televizija "En-Bi-Si njuz" pozivajući se na izvore javila da je američki predsednik Donald Tramp saopštio svojim saradnicima da bi želeo da se lično sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom pre novembarskih izbora u Sjedinenim Američkim Državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading