Lukašenko: Rusija nam garantuje svoju pomoć, fasciniran sam koliko je Putin upućen u aktuelna dešavanja u Belorusiji

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

15.08.2020

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o pružanju pomoći u slučaju da to bude bilo potrebno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko

- Kada je reč o vojnoj komponenti, Belorusija sa Ruskom Federacijom već ima postojeći dogovor u okviru Savezne države Rusije i Belorusije i ODKB. Ovi momenti potpadaju pod taj dogovor. Stoga sam i danas dugo razgovarao sa predsednikom Rusije o aktuelnoj situaciji. Moram reći da sam fasiniran koliko je on upućen u to šta se događa - rekao je on.

- Dogovorio sam se sa Putinom da pri prvoj našoj molbi Rusija pruži sveobuhvatnu pomoć kako bi se osigurala bezbednost Belorusije - dodao je.

U osvrtu na proteste radnika u Belorusiji, Lukašenko je rekao da se radi o "zabadanju noža u leđa vlasti".

- Kakav je to pristup? Predsednik, Vlada, svi se mi mučimo kako bismo osigurali makar neku platu sebi. Firme rade, pružamo neverovatnu pomoć. I šta? Nož u leđa? - upitao je Lukašenko.

Rekao je i da smatra da svi oni koji protestuju ni ne treba više da rade u fabrikama.

- Pazite, imamo previše radnika u našim fabrikama, neka odu ti ljudi. Tim ljudima ne treba da bude osigurano mesto više u fabrikama - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading