Da LI JE OVO POČETAK KRAJA VLADAVINE ALEKSANDRA LUKAŠENKA? EU ne priznaje rezultate izbora, preti sankcijama zbog nameštanja!

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Svet

14.08.2020

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija ne priznaje rezultate predsedničkih izbora koji su održani u nedelju u Belorusiji i priprema sankcije zbog "nameštenog izbornog procesa" i "nasilnog odgovora policije na proteste", potvrdio je šef evropske diplomatije Žozep Borel

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

- Evropska unija ne priznaje rezultate izbora u Minsku - napisao je na Tviter Borel i dodao da je počeo rad na "sankcionisanju onih koji su odgovori za nasilje i "falsifikovanje glasova" - prenosi "Raša tudej".

Predsednički izbori održani su 9. avgusta, a sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko osigurao je novi mandat sa 80,08 odsto glasova, dok je njegova glavna rivalka Svetlana Tihanovska dobila 10,09 procenata podrške birača.

Nakon objavljivanja rezultata izbora, za koje demonstranti smatraju da su pokradeni, u mnogim gradovima širom zemlje izbili su masovni protesti koji su u nekim slučajevima eskalirali u sukobe sa policijom.

RepublikaFoto: Ap photo
Đuzep Borelj

Protesti se održavaju od nedelje.

"Koriste vam decu kao topovsko meso"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas građane na smirivanje situacije u zemlji i da prestanu s protestima koji su izbili posle nedeljnih izbora na kojima je osvojio šesti mandate, a za koje opozicija tvrdi da su pokradeni, javlja TASS.

 

 

 

- Ne izlazite sada na ulice. Shvatite da vas i vašu decu koriste kao topovsko meso. Ti danas dolaze iz Poljske, Holandije, Ukrajine i (opozicione ruske stranke) Otvorene Rusije, Navalnog i drugih. To je agresija koja je upravo pokrenuta na našu zemlju - rekao je Lukašenko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading