RASKRINKANA MRAČNA IGRA LIDERA "DUBOKE DRŽAVE"! SOROŠEVI TUŽIOCI MINIRAJU TRAMPA

Autor: BOJANA PAUNOVIC

Svet

13.08.2020

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobesnela rulja ne prestaje da teroriše Čikago, očigledno sigurna da za to neće odgovarati jer ih tužioci koje plaća Džordž Soroš listom pušta na slobodu. Vezu multimilijardera s huliganima koji napadaju policiju otkrio je Čikago tribjun, tačnije novinar Džon Kas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Soroš

Prema pisanju lista, u gradovima koje vode demokratski gradonačelnici, naklonjeni Džozefu Bajdenu, poput Čikaga, Filadelfije, San Franciska, Sent Luisa i drugih, Soroš je potrošio milione dolara da pomogne u izboru takozvanih liberalnih tužilaca. Ispod radara, daleko od očiju javnosti, on je uspostavio svoj pravosudni sistem. Ovi tužioci, ekstremno levo orijentisani, odbijaju (i to i ne kriju) da procesuiraju i zatvaraju prestupnike, pozivajući se na svoja levičarska i liberalna ubeđenja, ali je teško poverovati da iza svega ne stoji upravo jedan od ozloglašenih lidera "duboke države" i svetske vlade u senci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tako se američki gradovi pretvaraju u mesta gde vlada haos, što Trampu umanjuje šanse da u novembru dobije drugi mandat. Zbog toga, kako piše Čikago tribjun, Tramp šalje saveznu policiju u pomenute gradove, gde su ubistva, pucnjave i obračuni bandi izvan kontrole i čitavi kvartovi su na putu da postanu gradovi-duhovi.

Soroševi tužioci su među nekolicinom američkih političara koji su ispunili svoja obećanja. Obećali su da će isprazniti zatvore, sprovodeći politiku socijalne pravde. To zapravo znači da oslobađaju nasilnike kada ovi budu uhapšeni. Na primer, u Čikagu je tužilac u okrugu Kuk žena, koja je u svojoj kampanji za izbor ove godine podnela izveštaj iz kog se vidi da je dobila najmanje dva miliona dolara od Odbora za političku akciju, organizacije koju finansira Soroš.

90 GODINA IMA DŽORDŽ SOROŠ, ROĐEN U BUDIMPEŠTI

Kim Foks, piše Čikago tribjun, nema bogzna kako veliki pravni ugled. Njena kancelarija je čak pod istragom zbog nekih postupaka, međutim, ona je već objavila da planira još jedan korak - kandidovaće se za senatorku. I ne treba sumnjati da će uspeti jer je štićenica šefa okruga Kuk, demokrate Tonija Prekvinkla. U istom timu (Soroševom) igra i glavni sudija okruga Kuk Tim Evans. I on se javno hvali i ponosi svojim liberalnim ubeđenjima.

Otkaz autoru teksta

Koliko su duboki pipci Džordža Soroša govori i otkaz Džonu Kasu (64), novinaru Čikago tribjuna, koji je celu aferu i otkrio. Kas je bio jedan od najboljih novinara ovog lista, u kome je proveo čitavih 35 godina, ali to nije bilo dovoljno da zadrži posao.

Puštaju ih da opet pljačkaju

Istraga Čikago tribjuna otkrila je da je od 162 prestupnika iz Čikaga, koji su uhapšeni i optuženi za razna nasilna krivična dela pre protesta zbog ubistva Džordža Flojda, a na slobodu si ih pustili liberalni Soroševi tužioci, više od 20 odsto ponovo uhapšeno zbog nasilja.

- Isto se događa i u drugim gradovima. Njima je jasno da neće naljutiti svoju bazu kada puštaju nasilnike u siromašne četvrti da počine druga nasilna dela nad siromašnim ljudima. Jer ljudi koji su levo orijentisani, koji su protiv Trampa, njihova su baza. To je ono što oni žele, to je ono za što ih je Soroš platio - pisao je Čikago tribjun.

Još pre nekoliko godina Foksova je obznanila da neće "agresivno procesuirati" članove bandi koje su pljačkale prodavnice u jednoj od najvećih čikaških avenija Severni Mičigen. Posle talasa protesta zbog ubistva Džordža Flojda obećanje je i ispunila, a sve je kulminiralo 30. juna, kada je obavestila gradsko veće Čikaga da neće procesuirati "mirne demonstrante".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading