LUKAŠENKO SE BRUTALNO OBRAČUNAO! Šokantan snimak ponižavanja mladih Belorusa uhapšenih tokom protesta! EVO ŠTA SU MORALI DA URADE!

Autor: index.hr

Svet

13.08.2020

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protesti u Belorusiji nastavili su se i u sredu uveče, četvrto veče nakon izbora na kojima je pobedio predsednik Aleksandar Lukašenko, a koje demonstranti i opozicija sa dobrim razlogom smatraju nameštenim.

RepublikaFoto: Ap photo
Foto: Ilustracija

Samo ministarstvo unutrašnjih poslova priznalo je da je policija u gradu Brestu, osim uobičajenim suzavcem, gumenim mecima i šok-granatama, pucala i vatrenim oružjem na demonstrante koji su na njih krenuli metalnim šipkama, dodavši da je jedan demonstrant ranjen u pucnjavi.

Takođe, ministarstvo je juče saopštilo da je 6 hiljada demonstranata uhapšeno u tri noći protesta. Jutros je ipak saopšteno da je uhapšeno još 700 demonstranata tokom noći, čime se ukupni broj popeo na gotovo 7 hiljada - u zemlji s manje od 10 milijuna ljudi.

A sada je beloruska televizija objavila i snimak nekih od uhapšenih demonstranata, od kojih su neki krvavi i s drugim vidljivim povredama. Policajci ih pred kamerom pitaju da li i dalje žele revoluciju.

Na snimku koju je objavio i analitičar Aleks Kokčarov na Tviteru, vide se mladići i devojke s rukama u lisicama, prvo okrenuti prema zidu, a zatim prema kameri.

"U Belorusiji državna televizija pokazuje očigledno prestravljene uhapšene demonstrante. Verovatno su pretučeni pre javnog obećanja da više neće učestvovati u protestima protiv Lukašenka. Ovo se događa u Evropi 2020. Jednostavno grozno", napisao je Kokčarov uz video.

Snimku je na Tviteru objavio i novinar nezavisnog Organized Crime and Corruption Reporting Project, Ilija Lozovski.

 

 

"Ovo je apsolutno groteskno. Beloruska televizija pokazuje očigledno prestrašene, povređene mlade ljude. 'Hoćemo li još praviti revoluciju?' pita ispitivač čiji glas je prerušen. 'Nikad više', odgovaraju oni", napisao je Lozovski.

Najmanje dvoje ljudi poginulo je u dosadašnjim protestima - jedan 25-godišnji demonstrant u zatvoru u sredu, što su potvrdile beloruske vlasti, i drugi koji je preminuo od eksplozije šok-granate, pri čemu policija tvrdi da je naprava eksplodirala u njegovoj ruci.

Međutim, majka preminulog mladića rekla je za američki portal Radio slobodna Evropa da je njen sin imao srčanih problema, da su ga policajci tukli. On i nije učestvovao u protestima nego je uhapšen na ulici dok je išao da poseti devojku, dodala je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading