Grčka poručuje Turskoj: Mi ne pretimo, ali ni ne pristajemo na ucene!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.08.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska reakcija na sporazum Grčke i Egipta o uspostavljanju ekskluzivne ekonomske zone pokazuje da Ankara ne može da se "pomiri sa evropskim principima 21. veka i da ostaje zaglavljena u logici upotrebe sile i pretnji", rekao je grčki premijer Kirjakos Micotakis povodom eskalacije tenzija u istočnom Mediteranu.

RepublikaFoto: youtube.com/Bloomberg Markets and Finance
Kirjakos Micotakis

- Grčka nije zemlja koja preti drugima, ali ni zemlja koja pristaje na ucene - rekao je Micotakis i dodao da Atina ostaje oprezna, upućuje vojsku i poseže za diplomatijom kako bi rešila probleme.

- Grčka neće izazivati tenzije, ali će odgovoriti na svaki izazov - kazao je on.

Podsetio je da je Grčka potpisala sporazume sa Italijom i Egiptom o zoni u Sredozemnom moru koji u okviru međunarodnog prava garantuju napredak i prosperitet, prenosi ANA.

Micotakis je ocenio da to što je Brisel odmah na grčki zahtev sazvao vanredni sastanak spoljnopolitičkog odbora EU o ponašanju Turske u istočnom Mediteranu, "potvrđuje da se to pitanje ne tiče samo grčko-turskih odnosa, već i odnosa EU i Turske".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading