NETANJAHU JOŠ 2018. NAJAVIO NAPAD: Francuski ekspert tvrdi da je Izrael RAKETIRAO Liban!

Autor:

Svet

13.08.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu naredio je uništenje luke u Bejrutu jer se tamo nalazilo skladište oružja Hezbolaha, saopštio je Tjeri Mejsan, vodeći francuski politikolog i prvi čovek Volter netvorka!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sravnjeni Bejrut

On je dodao da je to učinjeno pomoću rakete sa taktičkim nuklearnim punjenjem u bojevoj glavi, koje izaziva dimnu pečurku karakterističnu za nuklearno oružje, baš kakva je viđena u libanskoj luci.

- Raketirao je Bejrut pomoću novog oružja koje je isprobano pre sedam meseci u Siriji. Udar je izveden tačno na lokaciji koju je Netanjahu naveo u govoru u Ujedinjenim nacijama 27. septembra 2018. godine. Nije poznato više detalja o samom oružju. To je raketa sa taktičkim nuklearnim punjenjem u bojevoj glavi, koje izaziva dimnu pečurku kao atomska bomba, ali to očigledno nije nuklearno oružje u strateškom smislu. Isprobana je u Siriji u januaru 2020. na ravnom zemljištu, a zatim u Persijskom zalivu na vodi protiv iranskih ratnih brodova. Ovo je prvi put da je ovo oružje upotrebljeno u urbanoj sredini i to u specifičnom okruženju u kojem se udarni talas odbijao od vode i planina - izjavio je Mejsan.

Podsetimo, šef libanskog pokreta Hezbolah Hasan Nasralah odmah 4. avgusta kategorički je negirao da je njegova organizacija imala bilo kakvo oružje u magacinima koji su eksplodirali, a u kojima se nalazilo 2.750 tona amonijum-nitrata. Tada je život izgubilo više od 220 ljudi, dok se 110 građana i dalje vodi kao nestalo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benjamin Netanjahu

Francuz tvrdi da je Izrael odmah aktivirao svoje mreže u međunarodnim medijima kako bi prikrio zločin i lansirao verziju o slučajnoj eksploziji zaliha sirovine za veštačko đubrivo.

- Kao što je često slučaj kada se lažni krivci imenuju, međunarodna medijska mašina ponavlja tu laž ponovo i ponovo iako nije bilo istrage. Ipak, svi su videli dimnu pečurku, nespojivu sa tezom o eksploziji đubriva. Kao što ni Sirija, ni Iran nisu ništa objavili o ovom oružju kada su pogođeni, i libanske političke stranke su odmah postigle dogovor da ništa ne kažu kako ne bi demoralisale stanovništvo. Otvorena je istraga, ne o uzrocima eksplozije nego o odgovornosti osoblja luke za skladištenje sirovina za đubrivo, koje su navodno odgovorne za eksploziju - obrazložio je Mejsan.

Stranci proveravaju uzrok eksplozije!

Da teza francuskog politikologa pije vodu potvrđuje i činjenica da je nekoliko ambasada uzelo uzorke zrnevlja iz razorene luke u Bejrutu i filtere za vazduh iz vozila hitne pomoći, koja su odmah izašla na lice mesta. Ti uzorci se već ispituju u njihovim zemljama kako bi se otkrilo šta je stvarni uzrok eksplozije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading