HAOS U BELORUSIJI: Bačeni Molotovljevi kokteli na demonstrante, otvorenom vatrom na građane

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.08.2020

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Brestu, na jugozapadu Belorusije, otvorila je danas vatru na naoružane građane koji su ih napali, saopštilo je belorusko Ministarstva unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: Ap photo
Protesti u Belorusiji

- Pucnjevi u vazduh nisu ih zaustavil. Da bi zaštitili život i zdravlje, policajci su otvorili vatru. Jedan od napadača je ranjen - navodi se u saopštenju.

Pored toga, neidentifikovana osoba bacila je molotovljev koktel na policijsko vozilo u području Bresta. U gradu Žodin, blizu Minska, automobil je naleteo na vojnika i pobegao sa mesta nesreće, prenosi TASS.

- U proteklih nekoliko dana dogodilo se pet incidenata u kojima su automobili namerno udarali policajce - saopštilo je ministarstvo.

 

Pored toga, jutros je bilo pokušaja blokiranja javnog prevoza u Minsku i drugim velikim gradovima u Belorusiji.

Belorusija je održala predsedničke izbore 9. avgusta, a nakon što su objavljeni rezultati prema kojima je sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio 80,08 odsto glasova, u Minsku i drugim gradovima rasplamsali su se masovni protesti, na kojima je došlo do sukoba sa policijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading