LJUBOMORNI? PRVE REAKCIJE IZ SAD NA RUSKU VAKCINU! Oglasio se glavni epidemiolog Entoni Fauči: SUMNJAM DA JE EFIKASNA

Autor: blic.rs, Republika

Svet

12.08.2020

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni američki epidemiolog Entoni Fauči izjavio je da ozbiljno sumnja da je juče odobrena vakcina protiv korona virusa u Rusiji sigurna i efikasna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Entoni Fauči

- Nadam se da će Rusi definitivno dokazati da je vakcina sigurna i efikasna. Ozbiljno sumnjam da je tako - rekao je Fauči za TV ABC News.

Fauči je ukazao da američka javnost, kada čuje informacije o razvoju vakcine u Rusiji ili Kini, uvek mora znati da se u tim zemljama sigurnosni standardi razlikuju od onih u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi CNN.

 

 

I Nemačka sumnja u kvalitet i bezbednost ruske vakcine

Nemačka je izrazila sumnju u kvalitet i bezbednost ruske vakcine protiv korona virusa i istakla da se lek u Evropskoj uniji može registrovati tek posle svih kliničkih ispitivanja.

- Bezbednost pacijenata je najviši prioritet. Nema podataka o kvalitetu, efikasnosti i bezbednosti ruske vakcine - rekla je portparolka ministarstva zdravlja za nemačku mrežu RND.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je Rusija prva zemlja koja je registrovala vakcinu protiv Kovida 19 posle manje od dva meseca ispitivanja na ljudima.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading