ON JE BUDUĆI KANCELAR NEMAČKE? "Gospodin automat" će da zameni Merkelovu!

Autor: republika

Svet

11.08.2020

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olaf Šolc (62), trenutno ministar finansija i vicekancelar, ima najveće šanse da na poziciji kancelara zameni, do sada neprikosnovenu, Angelu Merkel! Popularni "gospodin automat" simpatije Nemaca pobrao je baš sada u vreme korone kada je bio "glavni vatrogasac", a pošto je svoj posao odradio bolje od očekivanog, ljudi mu sve više veruju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Olaf Šolc

Kandidat SPD lično je odgovoran za milijarde evra vredne pakete pomoći i kredite koji bi privredi i građanima trebalo da pomognu da prebrode krizu.

- To je bazuka s kojom sada radimo ono što je neophodno. Svo oružje stavljamo na sto i pokazujemo da smo donekle jači od problema s kojim bi ekonomski mogli da se suočimo - poručio je uz mešavinu trezvene efikasnosti i velikog samopouzdanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Šolc, za koga je nedeljnik Cajt još 2013. godine, ukrstivši reči Šolc i automat, smislio reč "Šolcomat", već nedeljama i mesecima u svim anketama ima najbolje rezultate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading