PROCURILA ISTINA O EKSPLOZIJI! Libanska vlada je znala za opasnost

Autor: republika

Svet

11.08.2020

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Libanski državni vrh znao je za mogućnost da može da dođe stravične eksplozije u Bejrutu, ali nije na vreme odreagovao, saznao je i preneo Rojters nakon uvida u izveštaj Glavne uprave državne sigurnosti o događajima koji su doveli do eksplozije u glavnom gradu te države!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Naime, libanski obaveštajci su još 20. jula upozorili premijera Hasana Dijaba i predsednika Mišela Auna da 2.750 tona amonijum-nitrata uskladištenog u luci u Bejrutu predstavlja sigurnosni rizik i može uništiti glavni grad u slučaju eksplozije, što se nažalost i dogodilo 4. avgusta. 

Tada je život izgubilo više od 220 ljudi, dok se 110 građana i dalje vodi kao nestalo. Više od 6.000 osoba je povređeno, a bez krova nad glavom je ostalo više od 300.000 ljudi.

Ukupna šteta procenjuje se na oko 15 milijardi dolara.

20. jula obaveštajci upozorili vlast na opasnost koja preti od 2.750 tona amonijum-nitrata

- Postojala je opasnost i da ovaj materijal, u slučaju krađe, bude iskorišćen u terorističkom napadu - rekao je Rojtersu službenik koji je želeo da ostane anoniman, a koji je navodno učestvovao u pisanju pisma upozorenja predsedniku i premijeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading