NEPRIKOSNOVEN! Lukašenko osvojio 80,23 odsto, Tikanuskaja 9,9 odsto glasova

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.08.2020

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio je na predsedničkim izborima 80,23 odsto glasova, saopštila je danas predsednica Izborne komisije te zemlje Lidija Jermošina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lukašenko

Na predsedničkim izborima održanim u nedelju, njegova glavna protivkandidatkinja Svetlana Tikanuska osvojila je 9,9 odsto glasova, dok su preostala tri kandidata osvojila manje od dva odsto, prenosi Tas s.

Istovremeno je 6,02 odsto građana glasalo protiv svih kandidata, rekla je Jermošina i dodala da se konačni rezultati najverovatnije neće značajnije promeniti.


U nedelju uveče nakon što su objavljeni prvi rezultati, hiljade građana je izašlo na ulice kako bi protestovali navodeći da su izbori pokradeni.

Tom prilikom policija je koristila vodene topove, suzavac i šok bombe protiv demonstranata, a jedna nevladina organizacija objavila je da je tom prilikom jedna osoba poginula, a 120 uhapšeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading