Lete kamenice, demonstranti upali u dva ministarstva! U Bejrutu ne prestaju neredi!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.08.2020

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi dan zaredom u Bejrutu su se okupili demonstranti na protestu protiv vlade, bacajući kamenice na pripadnike bezbednosnih snaga koji blokiraju put ka zgradi libanskog parlamenta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bejrut

Demonstranti su  upali  u zgrade Ministarstava rada i za poslove izbeglica Libana, saopštila je libanska informativna agencija.

Prema navodima dopisnika Rojtersa, na stotine demonstranata okupilo se na glavnom trgu gde je juče demonstriralo više hiljada Libanaca protiv političke elite koju krive za ekonomsku i političku krizu i koju smatraju odgovornom za nedavnu razornu eksploziju u luci.

U sukobima policije i demonstranata juče je poginuo jedan policajac, a demonstranti su upali u nekoliko ministarstva kao i asocijaciju banaka.

U eksploziji u luci u centru Bejruta prema poslednjim podacima poginulo je 158 ljudi, povređeno ih je više od 6.000, a 21 osoba se vodi kao nestala.

Strahovitu eksploziju u bejrutskoj luci izazvalo je više od 2.700 tona amonijum-nitrata koji je šest godina čuvan u skladištu, nakon što ga je konfiskovala carinska služba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading