UŽAS U AMERICI! Za samo dve nedelje skoro 100.000 dece pozitivno na koronu

Autor: Mediji

Svet

08.08.2020

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro 100.000 dece pozitivno je na korona virus u poslednje dve nedelje jula, otkrilo je najnoviji izveštaj Američke akademije za pedijatriju. Nešto više od 97.000 dece pozitivno je testirano na novi virus od 16. do 30. jula, navodi udruženje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Od skoro pet miliona prijavljenih slučajeva COVID-19 u SAD, CBS njuz izveštava da su više od 338.000 deca.

Dr Tina Hartert sa Univerziteta Vanderbilt nada se da će povećano testiranja dece pomoći u utvrđivanju uloge koju oni imaju u prenošenju virusa, jer se okruzi širom zemlje polako vraćaju nekom obliku školovanja.

 

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio najavio je povratak na jesen školovanja na daljinu.

"Pregledali smo primere u svetu kako da očuvamo zdravom školsku populaciju i napravili smo niz odluka kako bismo zaštitili decu, a istovremeno omogućili im edukaciju", rekao je on u petak na konferenciji za novinare.

De Blasio je dao roditeljima rok do petka uveče da registruju decu za lično učenje, učenje na daljinu ili mešoviti sistem učenja.

Samo u julu od koronavirusa umrlo je više od 25 dece. Pritisak da se deca vrate u učionicu ostavio je prosvetare u više od 13.000 različitih školskih okruga širom zemlje da smisle načina kako da kako bi smislili kako da decu sačuvaju usred brojnih saveta u oblasti javnog zdravlja i kako da se izbore sa razlikama u učenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading