I NAJBISTRIJA VODA NA SVETU UNIŠTENA! Oštećeni brod kod Mauricijusa počeo da ispušta naftu, premijer traži pomoć od Makrona!

Autor:

Svet

08.08.2020

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštećeni brod kod Mauricijusa počeo je da ispušta naftu u inače bistre vode ovog dela Indijskog keana, čime je izazvao vanrednu situaciju zbog zagađenja okoline.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Brod se krajem jula nasukao blizu obale Pointe d'Esnyja koji se nalazi na istoku okeanske države. Time se našao blizu rezervata Marine Park Blue Bay i niza popularnih turističkih plaža, piše CNN.

Zbog oštećenja na brodu, iz njega su uskoro počele da izlaze otpadne vode zagađujući okolno područje, a fotografije koje se dele po društvenim medijima pokazuju kako se oko njega sliva gusto ulje koje prekriva velik deo bistre vode.

Premijer Mauricijusa juče je proglasio vanredno stanje na ovom području.

Mauricijus se nalazi pored francuskog ostrva Reunion, pa je premijer zamolio francuskog predjednika Emanuela Makrona za pomoć, navodeći da "njegova zemlja nema iskustava i stručnosti za popravku nasukanih brodova.

Iz organizacije "Greenpeace Afrika" upozoravaju da oštećeni brod ispušta "tone dizela i nafte u okean", čime preti lokalnom ekosistemu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading