ŽESTOKA PRETNJA RUSIJE NEPRIJATELJIMA: Napadnite nas i odgovor će biti BRUTALAN! UPOTREBIĆEMO NUKELARNO NAORUŽANJE!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

07.08.2020

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija će upotrebiti svoj nuklearni potencijal u slučaju bilo koje vrste raketnog napada na svoju teritoriju, navodi se u članku Generalštaba Oružanih snaga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U članku pod nazivom "O osnovama državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog obuzdavanja" navodi se da će svaka raketa biti identifikovana kao nuklearna, jer ne postoji mogućnost da se ranije odredi da li se radi o nuklearnoj raketi ili ne.

Pritom, predstavnici Generalštaba ističu da će se u takvoj situaciji smatrati da je cilj protivnika uništavanje Rusije.

 

 

Autori članka objašnjavaju da je Rusija označila „crvene linije", koje niko ne bi trebalo da pređe.

 

- Rusija je označila "crvene linije" koje nikome ne savetujemo da pređe. Ako se potencijalni protivnik odluči na to, odgovor će bez sumnje biti razarajući. Pritom, vojno-političko rukovodstvo Rusije će odrediti kakav će biti odgovor, u zavisnosti od situacije - rekao je načelnik uprave glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general major Andrej Sterlin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako pojašnjava „Krasna zvezda", subjekti nuklearnog obuzdavanja podeljeni su u dve grupe.

Prvu grupu čine zemlje koje poseduju nuklearno ili drugo oružje za masovno uništenje i koje smatraju Rusiju potencijalnim protivnikom.

Drugu grupu čine zemlje koje svoju teritoriju daju za raspoređivanje strateškog ofanzivnog naoružanja, sredstava strateške PRO, nuklearnog oružja i drugog oružja za masovno uništenje drugih zemalja, što može biti upotrebljeno protiv Rusije i njenih saveznika.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading