Ambasador Srbije u Bejrutu: U trenutku eksplozije niko nije znao šta se dešava, mislili smo da Izrael napada

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

06.08.2020

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Libanu Emir Elfić ističe da su prvobitno postojale spekulacije da je velika eksplozija u Bejrutu posledica napada koji je izvršio Izrael.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Razoreni Bejrut

- Bio sam kod kuće sa svojom porodicom, spremao se da idem ka gradu kada sam imao nešto zakazano. U samom trenutku događaja niko nije znao šta se dešava, smatralo se da je došlo do terorističkog napada. Mediji su javili da se dogodila eksplozija u luci. Bila je toliko jaka da se osetila na Kipru - naveo je Elfić za TV Prva.

Kaže da je Ambasada u kontaktu sa svim građanima Srbije koji se nalaze u Bejrutu, ali među žrtvama i povređenima nema Srba. Proglašeno je i vanredno stanje na dve nedelje, ali samo za Bejrut, a vojska je preuzela kontrolu.

- Vojska je preuzela kontrolu da bi se izvršile sve analize i istražilo šta se desilo - rekao je ambasador.

On je dodao da su prvobitno postojale spekulacije da je reč o napadu koji je izvršio Izrael pošto postoje povećane tenzije u odnosima s tom zemljom.

Međutim, istakao je, ministar unutrašnjih poslova Libana odbacio je te spekulacije, kao i one da je došlo do sabotaže u postrojenju gde je uskladišten amonijum nitrat od 2014. godine.

On je naveo da se pokazalo da nije bilo sabotaže, već da se radi o ljudskom nemaru, i istakao da je vlada donela odluku da se svi nadležni u luci stave u kući pritvor.

Istraga je u toku, a zvanični izveštaji još nisu objavljeni, dodao je Elfić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading