Lukašenko upozorava: PLANETA MOŽE DA EKSPLODIRA U SVAKOM TRENUTKU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.08.2020

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko poručio je u predizbornom obraćanju naciji i parlamentu da planeta klizi u propast i da bi mogla da „eksplodira“ u svakom trenutku.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Lukašenko

- Naša planeta postepeno, ali sigurno klizi u propast. Čini se da je dovoljno zapaliti običnu šibicu i planeta će eksplodirati - rekao je Lukašenko, prenosi Sputnjik.

On je istakao da je najgore to što su međunarodno-pravni i multilateralni politički instrumenti regulisanja u stvari postali anahronizmi, koje niko ne uzima u obzir.


- Nažalost, ispostavilo se da svetske vladajuće elite nisu u stanju da razviju nove instrumente - rekao je Lukašenko.

Ocenio je da svet postaje sve nestabilniji i nepredvidljiviji i da neslaganja između država i saveza nakupljena tokom poslednjih decenija prelaze u kritičnu fazu sukoba.

 


- U poslednje vreme nijedan od najvažnijih međunarodnih problema nije bio rešen - kazao je Lukašenko tokom obraćanja.

Prema njegovim rečima, integracione strukture u svetu prolaze kroz sistemsku krizu, a neke su u suštini nestale i postoje samo na papiru.

U Belorusiji je danas na više od 5.500 biračkih mesta počelo rano glasanje na predsedničkim izborima, dok je glavni izborni dan 9. avgust, saopštila je Centralna izborna komisija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading