(VIDEO) Pogledajte kako je zatvorenik pobegao iz jednog od najbolje čuvanih zatvora u Americi

Autor: kurir.rs, republika.rs

Svet

02.08.2020

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac osumnjičen za ubistvo pobegao je iz američkog zatvora spuštajući se vezanim čaršavima iz ćelije na 12. spratu, objavio je u nedelju britanski list Independent.

RepublikaFoto: youtube.com/ABC7
Foto: Ilustracija

Pablo Robledo (34), zajedno sa zatvorenikom iz iste ćelije Hozeom Hernandezom, koristio je čaršave da siđu iz zatvora u okrugu Oklahoma.

Policiju u Oklahomi u petak popodne pronašla je i uhapsila Robleda, koja stoji iza rešetaka po optužbi za ubistvo prvog stepena.

 

Hernandez je pao sa improvizovanog užeta sa četvrtog sprata i slomio nogu, pre nego što je pronađen i uhapšen, saopštila je policija.

Portparol zatvora Mek Muling rekao je da su činili da su zatvorenici bacili madrac kroz prozor kako bi pomogli u bijegu i da je Robledo viđen na snimcima zatvorskog video sistema oko 5.30 ujutro, neposredno pre bekstva.

Na fotografijama se vidi konopac od listova zavezanih u čvorove koji još visi od zgrade.

TV kanal KOCO podsetio je da su 1991. godine, kada je zatvor bio završen, inženjeri i arhitekti rekli da je zbog njegovog dizajna nemoguće pobeći iz zatvora, vrednog 52 miliona dolara. Samo dva meseca kasnije, dogodilo se prvo bekstvo.

Prema priči iz Oklahomana, 27-godišnji Bil Linvilleazbio je prozor metle na drugom spratu. Bio je slobodan sedam sati.

Posle manje od nedelju dana, drugi zatvorenik je pobegao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading