Udar Meksičke policije na kartele: Pao "El Maro", vođa ozloglašene bande Santa Rosa de Lima

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

02.08.2020

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružane snage i zvaničnici u meksičkoj državi Gvanahuato uhapsile su danas Hosea Antonia Jepeza Ortiza, vođu zloglasne bande Santa Rosa de Lima, poznatijeg po nadimku "El Maro", što znači "kovač".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oružane snage Meksika

Santa Rosa de Lima je širila nasilje po severu centralnog Meksika i bila u višegodišnjem krvavom sukobu sa kartelom Halisko, prenosi AP.

Jepez Ortiz bio je na glasu kao neobičan među vođama bandi, jer je postavljao video snimke sa emotivnim pozivima svojim sledbenicima, uključujući i onaj u junu na kojem se vidi kako plače nakon hapšenja nekoliko njegovih pristalica i rođaka.


U drugom videu, pretio je da će udružiti snage s kartelom Sinaloa i pobediti Halisko, meksički najbrže rastući kartel droge.

 

Njegova banda Santa Rosa nije bio kartel droge, već moćna, nasilna banda koja je potekla iz istoimenog zaseoka u državi Gvanahuato, rastući kroz krađu goriva iz vladinih cevovoda i rafinerija i pljačkanjem tereta iz vozova.

Ali kada su vozovi i cevovodi postali bolje zaštićeni, banda se okrenula iznudi i otmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading